TOP 100 MILITARY SITES

2nd Brigade - Carmeli

The Carmeli Brigade was formed by David Ben-Gurion in February 1948 to be one of nine elite fighting units, The Carmeli Brigade was initially responsible for operations in Haifa and western Galilee. Two months later, the Carmeli Brigade engaged in fierce fighting with several waves of Arab Druze forces, but succeeded in repelling the assault on the city of Haifa and then moved on to capture Arab positions in Acre. In late May and early June of 1948, the Carmeli Brigade faced Iraqi forces battling for the city of Jenin and although Israeli forces captured to town, they soon had to withdraw from it due to ineffective defenses. Throughout the Israeli war for independence, the Carmeli Brigade served as one of the primary units in the Israeli army. The 22ed Battalion was part of the Carmeli Brigade among other units,this blog is to honor the brave fighters and to be a memory for those who died during the war of 1948! If you have pictures or information to add to this site or for any demand or remarks please write to idfarmor@gmail.com you may kindly sign our guest book

חדשות ועדכונים

מאי 2011

בתאריך 5 למאי 2001 נערך בחיפה הכנס 24 של עמותת ותיקי גדוד 22

התוכנית כללה הרצאה של יואב גלבר מאוניברסיטת חיפה בנושא ערביי חיפה במלחמת השחרור

לאחר מכן  יובל דור הופיע במחרוזת שירים , לאחר ארוחת צהריים משותפת נתנו מתנו לחברים שהגיעו

לגיל 80








מאי 2011

למי שמעוניין לרכוש את הספר על גדוד 22 במלחמת העצמאות יכנס לקישור המצורף  שם ניתן להזמין את הספר
שיצא לאור על ידי העמותה של ותיקי כדוד 22 בשנת 1988 במלאת 40 שנה לסיום מלחמת השחרור




הזמנה לכנס השנתי 2011



אפריל 2011
לחברים שלום

רציתי לשתף אתכם במכתב שקיבלתי בדואר האלקטרוני מאשה יקרה בשם דורית פרי אשר במשך שנים אימצה בימי זכרון קבר של חיל מגדוד 21 שנפל בקרב על גנין ונקבר בקבר אחים בירושלים ללא פרטים על מצבתו 
להלן מכתבה ופרטי המחחקר והזמנה לטקס שיערך ב3.5.2011
אורי - עורך האתר
 
"לתת פנים לנופלים"
חלל צה"ל יוסף לחנה ז"ל
גילוי מצבה לאחר 63 שנים

רקע
מזה 5 שנים שאני עומדת ביום הזיכרון ליד מצבתו הריקה של חלל צה"ל יוסף לחנה, אשר נפל בקרב ג'נין בשנת 1948. יוסף לחנה קבור בקבר אחים.
המצבה הריקה ודף היזכור הריק מכל פרט אודותיו וחסרונה של תמונה גם, שברו את ליבי.
ביום הזיכרון האחרון (2010), פגשתי בטקס האזכרה את אורי שרעבי-שגיא, כותב הספר עין גנים בו מצוין בהרחבה סיפור הקרב בג'נין. סוגיית קורות חייו החסרות של יוסף לחנה לא הניחו גם לו והביאה אותנו יחד לקידום החקירה בנדון.
     דורית פרי

לפני כתשע שנים, במבצע חומת מגן נפל חברי שמואל וייס בקרב בעיר ג'ני'ן, שמואל החובש רץ לסמטה להציל את חברו למחלקה אשר נפגע מצלף. לאחר נפילתו התכנסה 'החבורה' שלנו (שהיא מאד מגובשת) לחשוב כיצד ננציח את זכרו. חבר מהתיכון, עמיחי מרחביה הציע רעיון מקורי, לחקור את ההיסטוריה של העיר ג'נין כיון ששמואל אהב מאד היסטוריה. תוך כדי כתיבת הספר עמיחי החליט להתגייס לגולני לאותו גדוד ולאותה מחלקה ששירת שמואל ווייס. במלחמת לבנון השנייה צעד המ"מ עמיחי מרחביה בראש המחלקה ונפגע בקרב המפורסם בעיירה בינת ג'בל. במבצע עופרת יצוקה נפל חבר נוסף בקרב ברצועת עזה, סרן יוני נתנאל. 3 חברים ממחזור אחד, מחבורה אחת. בכתיבת הספר עין גנים (יצא לאור בדצמבר 2004) חקרנו וכתבתנו את נושא הקרב בג'נין במלחמת העצמאות, קרב בו נפלו עשרות מחטיבת כרמלי ביום אחד. פרק נוסף בספר מספר על הבאת החללים לקבורת עולמים בקבר האחים בהר הרצל לאחר שבמשך תקופה ארוכה עצמותיהם היו מוטלות בשטח הקרב. בסוף הספר אנו מנציחים את כל לוחמי צה"ל שנפלו בעיר ג'נין. ליד כל שם של חייל הוספנו את שמות הוריו ואף תמונה. רק לאחד מהחיילים יוסף לחנה לא היה מה לכתוב ולא היתה לנו תמונה. כמובן שהפרטים לא היו על המצבה בקבר האחים ולא בשום מקום אחר- הנושא מאד בלט וכאב אך לא היה לנו פתרון. לאחר כמה שנים בחודש מאי האחרון פנתה אלי דורית פרי והגדירה את עצמה "יהודיה פשוטה מירושלים" שכבר כמה שנים מאמצת את החייל הזה ועולה לקברו מעת לעת והופתעה על פרסום הספר ללא הפרטים הנדרשים אודות החייל. מאז נרתמתי גם אני לאתגר בדרך לפתרון את התעלומה.
                                                                                    אורי שרעבי-שגיא

המחקר
לאחר 8 חודשים של חקירה מקיפה, שהתבצעה בו זמנית בארץ בארכיונים השונים (ארכיון צה"ל, ארכיון הציוני, ארכיון הקיבוץ הארצי ועוד), בראיון של לוחמי חטיבת כרמלי ועולים מיוון באוניה בה עלה גם יוסף לחנה ז"ל ועוד ובשיחות טלפון והתכתבות עם קרובי משפחתו וחבריו מעבר לים (בברזיל, יוון, צרפת וארה"ב) מצאנו את קרובי משפחתו, חברים ואף תמונה.

כמה מילים על יוסף לחנה :
v  יוסף לחנה ז"ל נולד בשנת 1921 בארטה שביוון
v  הוריו ניסים ואסתר לחנה נפטרו טרם מלחמת העולם השנייה, 1939.
v  אחיו גרשון וזימבולה עברו להתגורר בצרפת סביב 1937. לאח גרשון 3 ילדים (בני כ 70 היום), מתגוררים בצרפת ומעולם לא ביקרו בארץ.  האחות זימבולה נפטרה ללא ילדים.
v  בזמן מלחמת העולם השנייה ניספו רב תושבי העיירה באושוויץ, יוסף לחנה נמלט ולחם בשורות הפרטיזנים.
v  יוסף עלה לארץ בגפו, באוניית המעפילים ברל כצנלסון. האוניה נתפסה על ידי הבריטים. 211 עולים, רובם מיוון הצליחו לחמוק להגיע לחוף שפיים ולהתפזר בין הישובים. 11 אחרים הושמו במחנה המעצר בעתלית.
v   יוסף לחנה הגיע לקיבוץ מסילות שבעמק הירדן שם עבד ככל הנראה בדגה ובירק.
v   לאחר כ -7 חודשים בקיבוץ, עבר לקריית מוצקין בה התגורר בגפו בשכירות ופרנס עצמו מעבודות מזדמנות, בעיקר בתחום הבנייה.

יוסף לחנה חייל
בחודש פברואר 1948 גוייס לחטיבת כרמלי, בחודש מרץ נפצע ואושפז בבי"ח בורוכוב בחיפה.
מיד עם החלמתו, חזר ליחידה. ב- 3 בחודש יוני, השתתף בקרב על ג'נין, בה נפל הוא ו– 44 חיילים נוספים.
במשך שנתיים נחשבו 45 חללי ג'נין נעדרים, עד שהובאו לקבורה בקברי אחים בהר הרצל ובחיפה.

גילוי מצבה
לאחר מחקר ארוך ומקיף שתואם עם היחידה להנצחת החייל ויחידת אית"ן קיבלנו את אישור משרד הביטחון להוסיף את הפרטים החדשים שגילנו על יוסף לחנה באתר יזכור ולחדש את אבן המצבה בקבר האחים.
במקביל, לאור ההצלחה בפתרון התעלומה, קיבלנו פנייה מיחידת אית"ן (איתור נעדרים) בצבא, לבוא ולקחת חלק במשימה חשובה זו.

במלאת 63 שנים לנפילתו, בין יום השואה ליום הזיכרון נקיים טקס גילוי מצבה לזכרו.

                                               ליצירת קשר
דורית פרי                                                                    אורי שרעבי-שגיא
נייד-052-2631262                                                           נייד -  0526998562 
יוסף לחנה בבית חולים בורוכוב בכרמל לאחר פציעה בטרם הקרב על גנין


קבר אחים  בהר הרצל של 49 מלוחמי חטיבת כרמלי שנפלו   בקרבות גנין 1948

 

 

מרץ 2011

מסע בעקבות לוחמים

מסע תלמידים בעקבות לוחמים


עירית חיפה | חיפה

צילום: צבי רוגר

כ – 1000 תלמידי חטיבות הביניים מחיפה וסביבתה, צעדו יחד עם חיילי חיל הים לאורך צירים בהם פעלו משחררי העיר חיפה בתש"ח במסגרת מסע בעקבות לוחמים.

המסע התקיים על ידי מערכת החינוך והתרבות בעיריית חיפה בהשתתפות מחוז חיפה במשרד החינוך, אגף של"ח ארגון ההגנה בחיפה, עמותת ותיקי גדוד 22 , חטיבת כרמלי וארגון יד לבנים חיפה. במהלך המסע צעדו התלמידים במקומות ובאתרים בהם התרחשו הקרבות ופגשו את וותיקי ההגנה שסיפרו להם ממקור ראשון את סיפורי הקרבות.

המסע אותו הובילו מדריכי של"ח וידיעת הארץ נועד להביא, את בני הדור הצעיר, להכיר נקודות ציון במערכה לשחרור חיפה ולזהות ברחובותיה את האתרים המשמעותיים.

המסע הסתיים בכנס חגיגי שהתקיים בתיאטרון העירוני חיפה בהשתתפות: מאות תלמידים בפניהם הופיעה להקת כרמלים בשירי ארץ ישראל.